CrossCup 2019-2020 start in Berlare

crosscup2
De Relays, de traditionele opener van de CrossCup, zal komend seizoen plaatsvinden aan het Donkmeer in Berlare. Berlare neemt de plaats in van Gent, waar de Relays de voorbije jaren hun plaats hadden aan de Blaarmeersen.

Het veldloopseizoen start traditiegetrouw met de Relays, waar de beste atleten het in ploegen van drie tegen elkaar opnemen voor de eerste te verdienen punten van het winterseizoen. De wedstrijd vond sinds jaar en dag in Gent plaats, maar wordt vanaf het komende winterseizoen gelopen aan het Donkmeer in Berlare.

De CrossCup Relays openen het seizoen op 27 oktober, niet lang na het WK atletiek in Doha van 27 september tot 6 oktober. De reden van de verhuis naar Berlare is een volle agenda in de buurt van de Blaarmeersen in Gent.

“Dezelfde dag vindt daar de marathon van Gent plaats”, zegt CrossCup-organisator Jos Van Roy. “In Berlare vinden we een prachtig alternatief, we zullen daar dan ook blijven in de komende jaren.” De andere vijf locaties van de CrossCup blijven wel behouden.

KALENDER CROSSCUP 2019-2020:

27/10 Relays Berlare
10/11 Mol
24/11 Roeselare
19/01 Hannuit (Waals Kampioenschap)
09/02 Rotselaar (Vlaams Kampioenschap)
23/02 Brussel (Belgisch Kampioenschap)

Deel dit bericht