CABW en OEH ongenaakbaar op Structabo CrossCup Relays Gent

crosscupgent
Met meer dan 1000 teams aan de start waren de Structabo CrossCup Relays in Gent alvast een gigantisch succes. Het werd uiteraard uitkijken naar de races bij de senioren. In beide wedstrijden haalden de topfavorieten het. Bij de vrouwen duldde CABW geen tegenstand. OEH kende iets meer moeite, voornamelijk door een valpartij bij de start. Voor het team uit Halle werd het de vijfde opeenvolgende overwinning.

Camille Muls van RESC leek de snelste starter te gaan worden bij de vrouwen, tot Vanessa Scaunet van CAWB een verschroeiende eindsprint plaatste. Hierdoor kon Scaunet net zoals vorig jaar als eerste de stok afgeven aan Stephanie Barnes. Barnes ging op het elan van Scaunet voort. Intussen kwamen OEH en ACHL dichter in de buurt van het podium. Slotloopster Imana Truyers kon al bij al gecontroleerd de overwinning voor CABW verzekeren. Sofie Van Accom maakte een forse inhaalbeweging en bracht zo op die manier haar team ACHL naar de tweede plaats. Van Accom bleef in de sprint Lisa Rooms van OEH voor.

Bij de mannen kende topfavoriet OEH geen geluk bij de start. Robin Hendrix viel bij de start en verloor kostbare plaatsen. Hierdoor was het topteam op achtervolgen aangewezen. Pistiers Eliott Crestan en Pierre-Antoine Balhan gaven als eerste de stok door. Simon Debognies kreeg de stok later dan verwacht van Hendrix. Het signaal voor de man van OEH om aan een verschroeiende drie kilometer te beginnen. Bij de stokwissel met slotloper Isaac Kimeli had Debognies zijn achterstand omgezet in een voorsprong van 100m. Jeroen D’hoedt imponeerde en bracht CABW terug naar de tweede plaats. Kimeli kon, net zoals Truyers bij de vrouwen, gecontroleerd naar de winst lopen. Op die manier zorgde hij voor een unicum door voor de vijfde keer op rij naar de winst op de Relays te snellen. De tweede plaats ging naar EA met de verrassing van de dag, Lander Tijtgat. De derde stek was weggelegd voor ROBA met slotloper Wesley De Kerpel.

Deel dit bericht