Belgische toppers krijgen sterke internationale tegenstand op AA Drink CrossCup in Rotselaar

prvwrs0702
Zondag trekken de beste Belgische veldlopers hun spikes aan voor de vijfde en voorlaatste manche van de AA Drink CrossCup. Het Domein Ter Heide, beter bekend als de 'Plas van Rotselaar', vormt het strijdtoneel. Bovendien worden zondag ook de Vlaamse veldlooptitels uitgereikt. Maar er treden ook heel wat buitenlandse atleten aan in Rotselaar, met als absolute uitschieter de Duitser Richard Ringer.

Zoek in Rotselaar niet naar Imana Truyers. Truyers moest de strijd staken in de eerste ronde tijdens de manche in Hannuit. Een geknelde rugzenuw zorgde toen voor kuitproblemen, die voorlopig nog niet van de baan zijn. Het BK veldlopen komt nog niet in gevaar, maar van een ideale voorbereiding is absoluut geen sprake. Alle ogen in Rotselaar zijn dan ook gericht op Nina Lauwaert en Sofie Van Accom. Van Accom was vorig jaar de beste in Rotselaar en kan het parcours duidelijk smaken. Bovendien is de 29-jarige atlete nog steeds de aanvoerder in het klassement van de AA Drink CrossCup.

“Ik heb al altijd graag gelopen in Rotselaar”, legt Van Accom uit. “Zeker door mijn overwinning van vorig jaar. Die herinnering kan me hopelijk een boost geven. Ik voel me alvast beter dan een jaar geleden. Ik ben absoluut klaar om het beste van mezelf te geven zondag.”

Hanna Vandenbussche is dan weer een gevaarlijke outsider zondag. Net zoals de achtkoppige delegatie Engelse atletes en de Nederlandse juniore Roos Blokhuis.

KIMELI MAG HET OPNEMEN TEGEN RINGER

De komst van Richard Ringer naar Rotselaar zorgt ervoor dat Isaac Kimeli zijn beste beentje zal moeten voorzetten. De Duitser was in 2018 de snelste Europeaan op 10.000m. Ringer kon zijn snelle benen echter niet verzilveren in eigen land op het EK in Berlijn. Een EK waar Kimeli ook geen al te goede herinneringen aan overhoudt aangezien hij gediskwalificeerd werd na afloop van de 5.000m. In Rotselaar telt uiteraard alleen de winst. Bovendien kan Kimeli een gouden zaak doen in het klassement, want zijn trainingsmakker Robin Hendrix komt niet aan de start. Hendrix verkiest een indoorwedstrijd boven het zand en de modder.

Naast Ringer en Kimeli is het in Rotselaar ook uitkijken naar Lander Tijtgat, Dame Tasama, Dries Basemans en Jeroen D’hoedt. “Rotselaar komt vroeg na Hannuit, waar ik degelijk presteerde, maar niet zoals ik het zelf wou”, aldus D’hoedt. “Ik behaalde wel de Waalse titel als troostprijs. Op training draait het absoluut niet slecht. Na Hannuit heb ik een weekje alternatief getraind en dat heeft wel deugd gedaan.” Ook van de acht Britse atleten, met onder meer Joe Wilkinson en Jack Grey als grootste namen, mag verwacht worden dat enkelen zich zondag zullen mengen in de strijd om de ereplaatsen.

Bij de beloften start Dorian Boulvin als grote favoriet. De korte cross bij de mannen kan net zoals in Hannuit een pittig duel worden tussen Dieter Kersten en Valère Hustin. Ook titelverdediger Ali Hamdi verschijnt aan de start.

Deel dit bericht