Bakker en Kimeli schitteren op Structabo CrossCup Mol

kimeli
De Nederlandse Jasmijn Bakker en Isaac Kimeli hebben in Mol de eerste individuele manche van de Structabo CrossCup op hun naam geschreven. Bakker was in de slotfase te sterk voor Hanne Verbruggen. Kimeli rekende dan weer in de sprint af met Samuel Fitwi, die vorig jaar nog de beste was aan het Zilvermeer.

Hanne Verbruggen was op papier de favoriete bij de vrouwen. De atlete, die op de Structabo CrossCup Relays het zegegebaar mocht maken voor haar club VITA, koos in Mol meteen het hazenpad. Haar concurrentes waren op achtervolgen aangewezen. Alleen de Britse Stephanie Barnes leek de kloof te gaan dichten, maar Barnes kreeg het lastig. De Nederlandse Jasmijn Bakker was ondertussen aan een stevige inhaalrace begonnen. Bij het ingaan van de slotronde kreeg Bakker de koploopster in het vizier.

De Nederlandse zou in de slotkilometer op en over Verbruggen gaan en zo haar eerste zege in de CrossCup behalen. Verbruggen stelde haar tweede plaats veilig en deed zo een uitstekende zaak in het klassement. De Duitse Vera Coutelier legde beslag op de derde plaats. In haar spoor volgden Barnes en een verrassend sterke Eline Dalemans.

Kimeli neemt revanche

Bij de mannen was het uitkijken naar het duel tussen Isaac Kimeli en de Duitser Samuel Fitwi. Vorig jaar was Fitwi nog winnaar in Mol, waardoor Kimeli uit was op revanche. Daar was in de aanvangsfase weinig van te merken, aangezien onder meer Dieter Kersten, Michael Somers en Dorian Boulvin het kopwerk voor hun rekening namen.

Het was pas bij de eerste demarrage van Fitwi dat Kimeli aan de bak moest. Het duo sloeg meteen een kloofje op Boulvin en Somers, die elkaar in evenwicht hielden. Voorin deelde Fitwi tevergeefs enkele prikken uit. Het zou op een print afstevenen, waarin Kimeli duidelijk de betere was. Fitwi moest vrede nemen met een tweede plaats. In de strijd om de derde plaats deed Somers ook een gouden zaak voor het klassement van de CrossCup, aangezien Kimeli geen lange crossen meer zal betwisten. Boulvin finishte knap vierde, net voor een verrassend sterke Pieter-Jan Hannes.

Hendrix oppermachtig op korte cross

In de korte cross was het vooral uitkijken naar de trainingsmakker van Kimeli, Robin Hendrix. Hendrix kende geen medelijden met zijn concurrenten en had meteen een stevige voorsprong op zijn concurrenten. De oppermachtige Hendrix liet geen spaander heel en finishte met een straat voorsprong op de eindlaureaat van vorig jaar, Valère Hustin en Thomas Vanoppen. Zowel Hendrix als Kimeli willen op de korte cross in Roeselare een gooi doen naar het EK veldlopen met het team op de Mixed Relay.

Running Stars

Ook de allerkleinsten gaven het beste van zichzelf in Mol. Bij de Running Stars, het jeugdproject van Sportoase en Runners’ Lab, liep de 7-jarige Jutte Van De Poel. Ook haar twee nichtjes, Sara en Jana, waren van de partij. Een familiezaak was het ook bij de Wuytsen uit Winkelomheide. Kenny onderscheidde zich bij de kangoeroes. Grote broer Robby won zowaar bij de benjamins. Allebei spelen ze ook voetbal bij de plaatselijke club Albert, met even veel succes. Ook Noah Mertens kreeg de loopmicrobe met de paplepel mee. Oma, Nadine De Deyne, was destijds een gedreven spurtster en dochter Ashley heeft bij ACHL meerdere clubrecords staan op de horden en in het vespringen. Onthoud ook de naam van Etoila Gorrens, een supertalent uit Balen en vorig jaar al eindwinnares van de Structabo CrossCup bij de benjamins. “Ik loop louter voor mijn plezier. Vorig jaar won ik al twee wedstrijden van de CrossCup en nu opnieuw hier in Mol. Later wil ik in de voetsporen van Nafi Thiam treden” aldus Etoila.

Deel dit bericht