2017: Reacties na de Easykit Brussels CrossCup

kimeli2502
Wat hadden de protagonisten te vertellen na de Easykit CrossCup in Brussel, die ook als Belgisch kampioenschap fungeerde? Lees hier de reacties van Imana Truyers, Sofie Van Accom, Isaac Kimeli, Soufiane Bouchikhi en Jeroen D'Hoedt.

Imana Truyers: “dolgelukkig met titel”

“Ik ben heel diep moeten gaan maar ik heb het uiteindelijk gehaald”. Met een zucht van opluchting overschreed Imana Truyers de eindmeet. “Ik wilde de koers van bij de start hard maken omdat ik weet dat ik niet zo snel ben in de sprint. Toen ik Sofie Van Accom had losgegooid dacht ik dat de buit binnen was. Tot Stephanie Barnes in de laatste meters kwam opzetten. Ik moest nog alles geven om als eerste binnen te komen. Het was een lang maar mooi winterseizoen, hopelijk de start voor een goed EK deze zomer.”

Sofie Van Accom: “Imana was te sterk”

“Tegen Imana kon ik niet op” erkende Sofie Van Accom. “Ze was te sterk vandaag. Toch hoopte ik een kans te hebben omdat het parcours er goed beloopbaar bijlag door de vorst. De lange hellingen waren er echter teveel aan. Toch ben ik blij over mijn winter. Ik werd Vlaams kampioene en won de Easykit CrossCupmanche van Rotselaar. Nu mik ik op de 1.500 meter op het EK in Berlijn.”

Isaac Kimeli: “zoals Van Aert op het WK”

“Ik voelde me beresterk vandaag”, zei Isaac Kimeli na de aankomst. “De beste dag van mijn seizoen. We hadden met het team afgesproken dat we Bouchikhi niet te ver mochten laten lopen. Toen hij ging, reageerden we gepast. Ik sloot aan en maakte de wedstrijd af zoals Van Aert op het WK veldrijden. Bouchikhi was Van der Poel vandaag. Hij was de beste over het ganse seizoen, maar ik behoud mijn titel van Belgisch kampioen. En kijk naar de uitslag: één, drie, vier en zes bij de eerste tien. Mooi voor OEH toch. Wij zijn een hecht team”.

Soufiane Bouchikhi: “ben ook maar een mens”

“Ja, ik ben ontgoocheld”, zei Soufiane Bouchikhi na de aankomst. “Ik domineer een heel seizoen maar ik slaag er niet in de kers op de taart te zetten. Frustrerend maar ik kan ermee leven. Isaac was heel sterk vandaag en ik was in mindere doen. Ik ben ook maar een mens. Ik ga nog twee weken doortrainen en dan de halve marathon van New York meepikken. Daarna rust en opbouw naar het EK in Berlijn.”

Jeroen D’Hoedt: “droom al van EK Berlijn”

“Die vroege ontsnapping van Balhan kwam me goed uit. Ik dacht: die is te vroeg weg. Ik wachtte mijn moment af om aan te sluiten. Balhan probeerde het nog eens op de laatste helling. Dat kon ik niet laten gebeuren. Deze zege doet deugd. Over drie weken proberen we met CABW het Europees record op de Ekiden te breken. Daarna trek ik op stage naar de VS en op 3 mei loop ik een 3.000 meter in San Francisco”.

Deel dit bericht